Spreker & klimaatambassadeur
Voordat Kiki Boreel actief werd als klimaatactivist en officieel benoemd werd als Klimaatambassadeur van de Toekomst door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, vloog zij als internationaal topmodel de wereld over. De vaak niet-duurzame mode-industrie verhoogde haar interesse voor duurzaamheid en inspireerde haar om zich te richten op milieuwetenschappen. Nu heeft Kiki de stap gemaakt van fashion model naar rolmodel en laat zien dat klimaatactivisme en diplomatie ook samen kunnen gaan. Met haar charisma en positieve energie, inspireert zij jong en oud op het gebied van duurzaamheid, klimaat en duurzame mode. Kiki Boreel is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.
Op haar achttiende startte Kiki Boreel haar carrière als internationaal topmodel. Zij woonde in New York, London, Parijs, Milaan en Barcelona, en werkte van stranden in Sydney en Peru tot in ijskoude meren in IJsland en woestijnen in Marokko. Kiki heeft grote namen op haar modellen-cv staan, waaronder Chanel, Vogue, Ralph Lauren, Rimmel London en Jacquemus.
Na ruim acht jaar in de modellenindustrie kent zij de fashionwereld en diens geheimen als geen ander. Het vervuilende productieproces van de kleding, de massaconsumptie en het vele vliegen begonnen haar tegen te staan. In plaats van te stoppen met modellenwerk gebruikt zij nu haar stem en podium om mensen bewust te maken op het gebied van duurzaamheid en staat zij bekend als hét klimaatmodel in de Nederlandse fashionwereld. Kiki heeft publiekelijk afstand genomen van de fast fashion industrie en stuurt aan op een andere manier van consumeren in o.a. interviews en reportages in het FD en Vogue. Als model werkt Kiki nog exclusief voor merken die duurzaamheid serieus nemen en is zij niet bang om publiekelijk vervuilende en aan greenwashing schuldige bedrijven onder vuur te nemen.
Naast haar carrière als (sustainable) model besloot Kiki zich te richten op de wetenschap achter het klimaatprobleem. Haar liefde voor wetenschap kwam al naar voren tijdens haar schooltijd op het gymnasium. In haar studie Future Planet Studies bestudeerde zij de natuurwetenschappelijke kant van het klimaatprobleem: van bodemonderzoek tot CO2 emissies, en van oceaanstromingen tot biodiversiteit. Door Kiki’s brede interdisciplinaire duurzaamheidskennis i.c.m. haar charismatische en positieve energie, weet zij mensen te inspireren op het gebied van duurzaamheid, het klimaat en duurzame mode. In 2022 werd Kiki door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Klimaatambassadeur van de Toekomst.
Op (social) media en sprekersgelegenheden maakt zij complexe vraagstukken behapbaar, toegankelijk én persoonlijk. Daarnaast interviewde zij zowel Klimaatminister Rob Jetten als Klimaatgezant Prins Jaime de Bourbon de Parme over het nationale én internationale klimaatbeleid. Kiki heeft workshops en presentaties gegeven voor het Europees Parlement en op scholen, gesproken op de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging en voor de Europese Commissie. Ook heeft zij events gemodereerd voor o.a. B Corp en the True Price Foundation.
Zij weet op een diplomatieke en charmante manier een kritisch gesprek te voeren en zorgt er graag voor dat iedereen zich gehoord voelt. Kiki spreekt en inspireert met een aanstekelijke energie en is ervan overtuigd met een positief duurzaamheidsverhaal jong en oud aan het denken te zetten.
Kiki Boreel is te boeken als spreker, dagvoorzitter, presentator en panellid. Ze is expert op het gebied van duurzaamheid, natuurwetenschap, klimaatbeleid, klimaatactivisme, greenwashing en de mode-industrie. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.
Spreker en dagvoorzitter Kiki Boreel boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!
Duurzame mode, MVO, Duurzaam ondernemerschap, Klimaatbeleid, Greenwashing
€1800
De hedendaagse mode-industrie heeft een gigantische negatieve invloed op mens én milieu. In deze Sessie neemt Kiki Boreel je mee de modewereld in. Ze laat zien hoe die glamoureuze wereld er van binnen heel anders uitziet dan wat veel mensen verwachten. Door haar jarenlange ervaring als model weet zij als geen ander wat er zich achter de schermen afspeelt. Zij laat zien welke negatieve effecten de fast fashion industrie en de massaproductie en -consumptie hebben op onze planeet en medemens. Tot slot deelt Kiki hoe iedereen als individu en als collectief kan en moet bijdragen aan een groenere toekomst door duurzamere keuzes te maken. Zij deelt praktische tips en tricks om een duurzame kledingkast samen te stellen, greenwashing te doorzien en bedrijven verantwoordelijk te houden voor hun impact.
Kiki vindt het leuk om lastige vraagstukken te doorgronden, is nieuwsgierig en heeft grote inhoudelijke kennis over duurzaamheid, klimaatwetenschap en -beleid, en de mode-industrie. Ze heeft een analytische geest., waardoor ze ook andere onderwerpen zich snel eigen maakt. Als dagvoorzitter brengt zij een positieve energie mee en zorgt zij ervoor dat elke gast zich gehoord en snel op zijn/haar gemak voelt. Kiki heeft een frisse, jonge blik en weet op een diplomatieke en charmante manier een kritisch gesprek te voeren.
Tijdens deze sessie neemt Kiki je mee in haar persoonlijke ontwikkeling van model tot klimaatactivist. Ze laat het publiek een kijkje nemen achter de “oh zo” glamoureuze mode wereld en vertelt over haar persoonlijke ervaringen op een fotoset. Met persoonlijke voorbeelden brengt zij de donkere en vervuilende kanten van de mode-industrie aan het licht. Ze neemt het publiek mee in haar keuze om vanuit haar positie als model zich uit te spreken over duurzaamheid, om zo haar persoonlijke impact te vergroten. Kiki motiveert iedereen om zelf ook na te denken over hun rol in de klimaattransitie. Of je nu in de bouw werkt, als ambtenaar, kunstenaar of als advocaat: het klimaat raakt iedereen. Na deze sessie kun je als individu niet langer wegkijken en word je uitgedaagd om kritisch na te denken over jouw industrie en de rol die jij kan spelen in diens verbetering.
Wat is het klimaatprobleem en wat heeft CO2 daar mee te maken? Waarom is het urgent? Op welke manieren zien we nu klimaatverandering al om ons heen? Wat betekent klimaatrechtvaardigheid? Wat gebeurt er op dit moment al, en vooral, waar gaat het nu nog mis? Een inleiding in klimaatverandering met een oproep om zelf in actie te komen. Aan de hand van de planetaire grenzen en met behulp van de Donuteconomie legt Kiki uit waarom het op dit moment mis gaat, wat de uitdagingen zijn voor systeemverandering en wat wij als individuen zelf kunnen bijdragen om een groenere toekomst te creëren. Na deze sessie wordt het complexe klimaatprobleem duidelijk én persoonlijk, voelt het publiek de urgentie, worden zij gemotiveerd en ontvangt het handvaten om zelf ook tot actie over te gaan.
Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.