Deel dit artikel...

Bureau Maastricht met Ewout Genemans

Beau Klein

“Flikken Maastricht is er niets bij”

In het tv-programma ‘Bureau Maastricht’ neemt presentator Ewout Genemans ons mee achter de schermen van het dagelijkse politiewerk in deze stad. Maastricht staat bekend om haar charme en gastvrijheid, maar de stad heeft ook een keerzijde. Door de ligging aan de grens met Duitsland en België, kampt de stad met uitdagingen, zoals drugshandel. De opnames laten de rauwe realiteit zien – zonder dat er iets spannender gemaakt hoeft te worden dan het al is. Zoals Ewout zelf vertelt: “Flikken Maastricht is er niets bij".

Wat deze serie zo bijzonder maakt, is dat de focus niet alleen op de agenten ligt, maar ook de mensen in de stad laat zien – van verdachten tot getuigen, iedereen krijgt een stem. De serie geeft een ongefilterde blik op het politiewerk – van routinecontroles tot intense situaties, zoals huiselijk geweld en drugshandel. Dit is politiewerk in zijn puurste vorm, waar je als kijker de diepere lagen van het vak leert kennen en het werk dat normaal buiten beeld blijft, zichtbaar wordt.

Ewout brengt je als kijker dichter bij de realiteit van politiewerk dan ooit tevoren, met een focus op de menselijke kant van het vak. ‘Bureau Maastricht’ is niet alleen een spannende serie, maar ook een eerbetoon aan de agenten die dagelijks klaarstaan voor de veiligheid van hun stad. Elke aflevering is weer anders en het realisme van de serie maakt het spannend én leerzaam.

Bureau Maastricht is vanaf 22 oktober 2024 te zien bij RTL4 en Videoland.

Beeld: William Rutten 

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 14 oktober, 12:49
Deel dit artikel...