Deel dit artikel...

De kunst van catering: culinaire trends voor een onvergetelijke event

Beau Klein

Hand met rode bessen op een chocolade dessert

Culinaire trends voor een onvergetelijke event

Catering gaat veel verder dan alleen het serveren van eten en drinken op een evenement. Het is een extra toevoeging aan je evenement die, wanneer goed uitgevoerd, een bijzondere impact kan achterlaten op je gasten. Of je nu een zakelijke bijeenkomst organiseert, een gala of een intieme netwerkborrel, bij Sprekershuys weten we dat elk detail telt en door middel van het juiste cateringconcept geef je jouw gasten een ervaring die lang zal bijblijven. Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van culinaire catering tijdens evenementen? En hoe zijn deze trends toepasbaar voor jouw evenement?

In deze blog duiken we in de culinaire catering en delen we inspirerende trends, zoals mocktails, het gebruik van eetbare bloemen om je gerechten een visuele boost te geven, mobiele barren en wijzen we je op de groeiende vraag naar duurzame en gezonde opties.

Interactieve eetervaringen

Interactieve eetervaringen worden steeds populairder, maar wat houdt het in? Gasten willen vaak meer dan alleen eten; ze willen een ervaring. Live cooking stations zijn hier een goed voorbeeld van. De gasten kunnen op deze manier goed zien hoe hun eten wordt bereid. Sinds kort is er een nieuw fenomeen op de markt gekomen, 360 graden restaurants. Hierbij krijg je de mogelijkheid om te proeven van verschillende gangen, terwijl er om je heen videofragmenten worden afgespeeld die je smaakpapillen versterken.

Duurzaamheid op het menu

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel op evenementen en dus kan de catering niet achterblijven. Door het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten in kleine porties of als shared dining, kan voedselverspilling worden tegengegaan. Het doel is om gerechten te serveren die niet alleen ‘gewoon lekker’, maar ook milieuvriendelijk zijn. Denk aan biologische hapjes, veganistische opties en maak gebruik van herbruikbare of composteerbare verpakkingen. Houd rekening met ‘no shows’ tijdens het evenement om verspilling tegen te gaan.


Gedekte tafel met borden met eten en menukaart

Gezond, verantwoord en veganistisch 

Een gezond en fit leven is al lang geen trend meer, het is een gewoonte geworden. Dit wil niet zeggen dat de catering altijd verantwoorde gerechten serveert. Denk aan lichte, maar toch voedzame gerechten met verse ingrediënten. Maak gebruik van salade en smoothie stations en zorg voor voldoende glutenvrije opties. Hierdoor heeft iedereen wat wils en gaan je gasten met een goed gevoel naar huis na het evenement.

High-tech hier en daar

Technologie ontwikkelt zich razendsnel dus de horecasector kan hierin zeker niet achterblijven. Technologische ontwikkelingen voor cateringen kunnen variëren van mobiele bestelsystemen tot augmented reality-menu's tot robots die eten komen brengen. Dit zal bijdragen aan het entertainment van je gasten tijdens het evenement. 

Mocktails

Op het gebied van dranken zijn er ook culinaire trends gespot. Denk aan homemade limonade of alcoholvrije cocktails, ook wel mocktails genoemd. Hierbij is niets te gek. Kleuren, eetbare bloemen, glitters en verrassende smaken die perfect aansluiten bij het thema van jouw evenement en de visuele ervaring van de bezoekers verrijken. Deze trendy drankjes kunnen gemaakt worden in een mobiele bar die je evenement aankleedt.

Door in te spelen op deze culinaire trends, creëer je een onvergetelijke ervaring voor je gasten. Wil je ook zo’n fantastisch culinair event neerzetten? Bijvoorbeeld met onze spreker en chef-kok Ron Blaauw. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 17 oktober, 12:43
Deel dit artikel...