Deel dit artikel...

Maarten van der Weijden over doorzettingsvermogen en leiderschap

Beau Klein

"Pech en geluk horen bij het leven"

Maarten van der Weijden is een grote inspiratiebron voor velen. Zijn reis van Olympisch goudwinnaar tot een charismatische spreker die miljoenen inzamelde voor kankeronderzoek, is een verhaal dat een grote impact achterlaat.

In 2008 behaalde Maarten een gouden medaille op de Olympische Spelen, maar zijn weg naar succes was niet gemakkelijk. Op zijn 19e kreeg hij de diagnose leukemie, wat zijn leven op zijn kop zette. Maarten lag maanden in het ziekenhuis, waar hij leerde dat het leven onvoorspelbaar is en we niet alles in de hand hebben; pech en geluk horen bij het leven.

Na zijn herstel koos Maarten ervoor om zijn tijd optimaal te benutten en te doen waar hij energie uit haalde, zwemmen. Zijn verhaal gaat echter verder dan de sport. Tussen 2018 en 2023 organiseerde hij drie enorme Elfstedentocht evenementen, waarmee hij bijna 18 miljoen euro wist op te halen voor kankeronderzoek.

Als spreker deelt Maarten zijn visie op leiderschap en het overwinnen van tegenslagen. Hij benadrukt het belang van doelen stellen en het hebben van compassie binnen een team. Zijn boodschap is helder: durf te dromen en steun elkaar, ook als het moeilijk wordt.

Met Maarten van der Weijden haal je een spreker in huis die niet alleen zijn verhaal vertelt, maar ook een blijvende indruk achterlaat. In deze video vertelt hij zijn inspirerende verhaal over doorzettingsvermogen, herstel en leiderschap. Maarten is te boeken als spreker via Sprekershuys.

...

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 17 september, 13:19
Deel dit artikel...