Wij bij het Sprekershuys houden vandaag een ‘Meatless Monday’. Daarom willen we je graag voorstellen aan huysgenoot Rens Kroes. Rens weet alles over gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Haar doel is dan ook om je meer bewust te maken van de keuzes die je zelf kunt maken waardoor je vervolgens een happier en healthier leven kunt leiden.
Voor ‘Meatless Monday’ hebben wij een herfstachtig, vegetarisch recept uitgekozen van Rens!
Pasta pompoen bowl
Bereidingstijd
ca. 30 min.
Portie
2 - 3 personen
Houdbaarheid
3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast
Benodigdheden
Keukenmachine of blender
Ingrediënten
170 g volkoren Penne (pasta) of spaghetti
2 middelgrote (rode) uien
2 knoflookteentjes
70 g boerenkool, gesneden
300 g pompoenpuree
160 ml kokosroom
Zeezout, naar wens
¼ tl zwarte peper
Mespuntje cayennepeper, optioneel
1 tl kerriepoeder
2 scheutjes truffelolie of wat geraspte truffel
2 el “vegan parmezaanse kaas’
Bakolie naar wens
Bereiding
Verwarm water in een pan en doe de Penne erbij zodra het kookt. Kook het beetgaar en laat het uitlekken. Snijd ondertussen de uien en de knoflook in kleine stukjes. Bak het voor een aantal minuten met de boerenkool en wat ghee (of ander bakolie naar wens) in een grote koekenpan. Schenk de pompoenpuree en kokosroom samen met de kruiden, zout, en peper bij het boerenkoolmengsel. Verwarm en roer alles goed door elkaar. Schep de pasta erbij en roer nogmaals. Schep het in de borden en schenk er wat truffelolie overheen of rasp wat truffel eroverheen. Heerlijk met een grote eetlepel plantaardige parmezaanse kaas.
Meer weten over Rens Kroes op het podium? Bekijk hier haar sprekersprofiel!