Deel dit artikel...

Sanne Cornelissen over AI tools

Beau Klein

Afbeelding bij blog over AI tools

AI tools voor bedrijven

Volgens Sanne Cornelissen, dé expert op het gebied van efficiënt werken en AI, zijn er drie AI tools die echt het verschil kunnen maken voor bedrijven. Volgens haar kunnen AI tools bedrijven helpen om slimmer en efficiënter te werken door routinetaken te automatiseren, waardoor medewerkers zich kunnen focussen op creatief en strategisch werk.

Volgens Sanne zal artificial intelligence de manier waarop we werken de komende vijf jaar zeker veranderen. Ze ziet AI als een hulpmiddel dat vooral de routinetaken uit handen neemt, zodat we ons meer kunnen richten op werk dat ons denkvermogen uitdaagt. Maar, ze waarschuwt ook dat er een grens is aan hoe snel die veranderingen kunnen gaan: “Voor veel mensen gaat het nu al erg snel. We hebben tijd nodig om aan nieuwe technologieën te wennen.” Het belangrijkste, benadrukt Sanne, is dat AI ons werk niet overneemt, maar juist helpt om beter te worden in wat we doen. “Inlevingsvermogen en echt creatief denken blijven typisch menselijke vaardigheden die AI nooit zal kunnen vervangen.”

Sanne ziet enorm veel mogelijkheden voor AI-tools om het werk in specifieke sectoren te verbeteren. Bij marketing-gerelateerde functies kunnen AI-tools bijvoorbeeld helpen bij het schrijven van teksten die de doelgroep echt aanspreken of bij het bewerken van afbeeldingen en video's. In de gezondheidszorg kunnen ze artsen ondersteunen door ziektes sneller te herkennen. “AI vervangt mensen niet,” legt Sanne uit, “maar helpt hen om hun werk beter te doen.”

De misvatting dat AI tools onze creativiteit zouden vervangen wil Sanne graag ontkrachten. Volgens haar neemt AI juist de saaie en repetitieve taken uit handen, waardoor we meer tijd overhouden voor creatief en strategisch werk. “Ons brein blinkt uit in creatief denken en dat is ook vaak het werk dat we het leukst vinden om te doen,” benadrukt ze.

AI tools zijn tegenwoordig onmisbaar voor bedrijven die slimmer en efficiënter willen werken. Hieronder staan drie AI tools die volgens Sanne niet te missen zijn voor bedrijven. Deze tools zouden je werkdag gemakkelijker maken en tijd besparen.

AI tools voor bedrijven

ChatGPT

De meeste kennen deze tool wel. Het is momenteel de bekendste AI-tool en heeft AI echt populair gemaakt. ChatGPT kan ons helpen bij het schrijven van teksten, het bedenken van nieuwe ideeën en het verwerken van informatie. Bijvoorbeeld, het kan helpen bij het maken van een eerste versie van een rapport of het samenvatten van lange documenten.

Fireflies of Teams samenvattingsfunctie

Deze tools maken automatisch samenvattingen van vergaderingen. Ze pikken de belangrijkste punten eruit en zetten die op een rijtje. Zo hoef je niet meer zelf uitgebreide notities te maken tijdens een vergadering en hoeven misschien niet meer alle 25 mensen bij de vergadering te zijn. En, het allerbelangrijkste: iedereen is betrokken bij het gesprek. Je kunt beter opletten en meedoen. Na afloop heb je meteen een overzicht van de belangrijkste punten en afspraken. Belangrijk: dit kan 80% van het werk doen, het moet altijd super goed gecontroleerd worden. Net als bij de output van vrijwel alle andere AI tools.

Canva met AI

Ken je dit? Je hebt een poster of pdf die je wilt aanpassen. Normaal moet je de designer vragen om dat ene woordje te veranderen, maar hij of zij heeft pas over twee dagen tijd. Met Canva kun je zelf kleine aanpassingen maken in ontwerpen. Designers kunnen 'hufterproof' templates maken die iedereen kan gebruiken. Dit bespaart veel tijd. Canva heeft superhandige AI-functies die het werk makkelijker maken.

Sanne raadt beginners die net beginnen met AI-tools aan om te starten met ChatGPT. "De meeste mensen kennen deze tool al, waardoor de drempel om het uit te proberen lager is," legt ze uit. Ze adviseert om eens naar je takenlijst te kijken en één taak met ChatGPT uit te voeren. "Door dit regelmatig te doen met verschillende taken, leer je de tool stap voor stap kennen en wordt het vanzelf een gewoonte om ChatGPT in te zetten voor de juiste taken." Haar tip: "Begin klein en maak het jezelf makkelijk. Dat is vaak de beste manier om iets nieuws onder de knie te krijgen."

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 24 september, 08:08
Deel dit artikel...