Huysgenoot Erik Scherder is hoogleraar neuropsycholoog aan de Vrije Universiteit. Hij weet als neuropsycholoog veel over het brein, de relatie tussen beweging, gedrag en mentale gezondheid.
In een tijd als nu waar veel mensen thuis werken wordt er minder inspanning gedaan. Erik Scherder weet de gevolgen van het minder bewegen op ons brein en wil met zijn webinar jou de mogelijkheden geven om die gevolgen zoveel mogelijk te beperken.
We hebben het zelf misschien minder snel in de gaten, maar dat 'thuis zitten' kan ervoor zorgen dat onze weerstand verzwakt. Dit wil niemand, vooral niet als het coronavirus zich zo snel kan verspreiden.
Erik Scherder vertelt in zijn webinar over de gevolgen van het minder bewegen op onze weerstand en ons brein. Hij beantwoordt de vraag: wat kunnen we er nu aan doen om ons afweersysteem zo sterk mogelijk te maken?
Niet alleen lichamelijke inactiviteit zorgt voor een afbreuk op ons afweersysteem, stress ook! Met het hele gezin thuis, kinderen moeten huiswerk maken en ouders die ook vanuit huis moeten werken. Dit levert voor veel mensen stress op. De invloeden van deze stress hebben ook gevolgen op ons afweersysteem.
De webinar van Erik Scherder gaat over de positieve invloed van bewegen, muziek en slaap op ons afweersysteem. Maar ook dat (verplicht) tot rust komen een gunstige effect kan hebben op creativiteit en een probleemoplossend vermogen!
De lezing is positief en inspirerend. Naast de informatie over ons brein en de relatie tussen beweging, gedrag en mentale gezondheid, zorgt Erik Scherder ervoor dat jij weet hoe je in actie moet komen. Deze webinar geeft Erik met verfrissende energie.
Huysgenoot Erik Scherder is spreker op het gebied van wetenschap, lifestyle & health, psychologie en communicatie & media. Erik Scherder is hoogleraar neuropsycholoog aan de Vrije Universiteit. Zijn colleges worden omschreven als 'colleges met een lach en een traan' en zijn inhoudelijk tot in de details voorbereid, met ruimte voor vragen én een 'puntje van de stoel garantie'. Naast lezingen geeft Erik ook webinars.
Er zijn veel mogelijkheden om online je event toch door te laten gaan. Dat kan via een webinar, maar denk ook eens aan een ledenvergadering of inspiratiesessie, een groot event met subsessies, gesprekssessies met dagvoorzitter en spreker(s) of een podcast. Allemaal mogelijkheden die er voor zorgen dat iedereen betrokken blijft en kennis en inspiratie nog steeds wordt doorgegeven.